PVC Stolarija

Promena u upotrebi materijala za vrata i prozore je glavna tema na tržištu u poslednje dve decenije. 1995. godine PVC stolarija je brojala ukupno 16% prozora u novim domaćinstvima, da bi do 1998. godine ovaj broj porastao na čak 35%. Danas čak 80% domova ima ugrađenu PVC stolariju. Pitate se zašto? Upravo zbog činjenice da je PVC stolarija superiorna u odnosu na druge materijale i da poseduje veliki broj drugih benefita.

PVC stolarija

Odlična toplotna i zvučna izolacija ‒ prozori su napravljeni od dva sloja stakla čime se u kombinaciji sa PVC ramovima postiže jos veći uspeh u smanjenju gubljenja toplote. U odnosu na aluminijumske prozore i vrata, PVC stolarija sačuva tokom zime 28% više toplote!

Ekološki je opravdana ‒ iako je plastici potrebno dosta vremena da bi se razgradila u prirodi pohvalno je što se PVC materijali mogu reciklirati i što se pri njihovoj izradi štedi energija.

Jednostavna je za održavanje dovoljno je mekom krpom umočenom u sapunicu povremeno prebrisati pojedine delove ili po potrebi podmazati prema uputstvu proizvodjača

pvc-stolarija-600x340

Smanjena kondenzacija – Kondenzacija je prouzrokovana susretanjem vlažnog vazduha toplije temperature i hladnih površina. Jedna od korisnih stvari PVC-a jeste i prednost u oblasti smanjene kondenzacije.

Nepromočivost – Za razliku od aluminijumske i drvene stolarije, PVC je i nakon dugo vremena u istom stanju koje ne dozvoljava pojavu nikakvih šupljina. Drvena stolarija se godinama polako troši i počinje da truli što nikako nije slučaj sa PVC-om.

Dugovečnost – Činjenica je da su neki PVC prozori koji su ugrađeni pre nekoliko decenija ipak popustili na svom kvalitetu pod uticajem spoljne svetlosti. Današnji PVC profili su rađeni tako da su izuzetno otporni na različite vremenske uslove i dugotrajne izloženosti jakoj sunčevoj svetlosti, tako da je ovaj problem evolucijom PVC stolarije prirodno prevaziđen.

Nema deformisanja ‒ plastični profili su čvrsti i izdržljivi, otporni su na udarce i ne upijaju vodu.

Otpornost prema gorenju ‒ plastični profili će goreti samo ako su izloženi jakom izvoru toplote, ovaj materijal je označen kao samogaseći.

Naši su proizvodi visoke klase, a njihove cene povoljne. Siguran kvalitet proizvodnje obezbeđuju odlična organizacija, vrsni stručnjaci i prvoklasna oprema i mašine za izradu. Garancija su preporuke velikog broja dosadašnjih kupaca i reference.